Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Σκόρπιες σκέψεις



Η γελοιογραφία αυτή αναρτήθηκε στο blog skitso


Ο λόγος που την δανείζομαι είναι ότι με προβληματίζει πολύ αυτός ο τύπος Έλληνα. Δηλώνει "πατριώτης", αλλά προσπαθεί να μην υπηρετήσει την στρατιωτική του θητεία, είναι υπερήφανος για την γλώσσα του, αλλά με την πρώτη ευκαιρία αντικαθιστά τις ελληνικές λέξεις με αγγλικές, νομίζοντας ότι έτσι φαίνεται σπουδαίος. Ισχυρίζεται ότι λατρεύει το χωριό του, ενώ δε διστάζει να το βλάψει προκειμένου να κερδίσει κάτι, μπαζώνοντας ποτάμια, καίγοντας δάση, μολύνοντας ποτάμια και θάλασσες και πάει λέγοντας.

Μια από τις πολλές δραστηριότητες των Ελλήνων "πατριωτών" αυτού του είδους είναι και η αρχαιοκαπηλία. Κι επειδή στην πατρίδα μας σε ελάχιστα μέρη έχουν γίνει συστηματικές ανασκαφές (ούτε καν σωστικές γίνονται) και η πλειοψηφία των αρχαιολογικών χώρων είναι παντελώς αφύλακτοι, οι νεοέλληνες ατσίδες που ζήλεψαν την δόξα του Έλγιν οργιάζουν. Τί να τους εμποδίσει, άλλωστε; Μήπως λειτουργεί κάποια υπηρεσία σωστά στην Ελλάδα; Το μόνο που κάποτε λειτουργούσε και μας έβγαζε ασπροπρόσωπους ήταν το φιλότιμο . Τώρα χάθηκε κι αυτό. Ίσως να θεωρήθηκε "πολιτικώς μη ορθόν", politically incorrect που λέμε στην Ελλάδα, και θυσιάστηκε κι αυτό μαζί με τα άλλα ελληνικά χαρακτηριστικά (φιλοξενία, καλαισθησία κλπ) στο βωμό του κέρδους. Για τα αληθινά αίτια της εξαφάνισης θα αποφανθούν οι κοινωνιολόγοι του μέλλοντος, όταν θα εξετάζουν παράλληλα τους λόγους εξαφάνισης των Ελλήνων.
Μιλώντας λοιπόν για αληθινούς πατριώτες, να πούμε ότι ο ένας από τους αρχαιοκάπηλους της Νεμέας, αυτός που δεν έχει συλληφθεί ακόμα, λατρεύει -κατά τις εφημερίδες- την αρχαία ελληνική γλυπτική, έχει μάλιστα και βιοτεχνία όπου κατασκευάζονται αντίγραφα αρχαίων αγαλμάτων. Κι εγώ, η αφελής και "γραφική", αναρωτιέμαι πόσα γνήσια κορινθιακά γλυπτά αποχαιρέτισαν την Ελλάδα τυλιγμένα στις κακόγουστες συσκευασίες των αντιγράφων... Πόσοι αρχαίοι τάφοι συλήθηκαν και πόσες πληροφορίες χάθηκαν, εκτός από τα κτερίσματα και τα επιτύμβια που ξενητεύτηκαν... Βέβαια, όπως όλοι γνωρίζουμε, κανείς δεν αντιλήφθηκε το παραμικρό, σ' αυτό τον "αγγελικά πλασμένο" τόπο που ζούμε. Πού να πάει το αθώο μυαλό τους; Χάθηκε κι εκείνο το φιλότιμο που λέγαμε...
Κι ύστερα διαμαρτυρόμαστε που οι Γερμανοί ζήτησαν την Ακρόπολη. Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία, πατριώτες, ότι αν η Ακρόπολη ήταν θαμένη κάπου στην Κορινθία θα την είχατε ήδη πουλήσει και μάλιστα χωρίς κανένα ενδοιασμό. Ευτυχώς που βρίσκεται αλλού!






1 σχόλιο:

donandre5ath.blogspot.com είπε...

αγαπητή πελληναία χαίρε
θέλω απλά να σου πω ότι η ελλάδα και οι έλληνες δεν είναι λαός-έθνος,αλλά εν-συνείδηση καιαποστολή,ενσυνείδητη αποστολή και ότι τα τριαντάφυλλα ανθίζουν στην ώρα τους-χρειάζονται όμως το χώμα και το λίπασμα-κοπριά για να δυναμώσει το φυτό.τέλος το "παιχνίδι"που παίχτηκε-παίζεται ακόμη δεν τελείωσε παρότι οι έλληνες-ανθέλληνες πανηγυρίζουν!ο ουρανός ακόμη δεν μίλησε-παρότι μιλάει σε όλους τους ΕΛΛΗΝΕΣ και φιλέλληνες.λιγο ακόμη και θα ..κατέβει ο ήλιος-ήδη έστειλε προμύνημα το ουράνιο του τόξο(και άσε τους άλλους να πανηγυρίζουν),εμείς ας ακολουθήσουμε.
σκόρπισα λίγες σκέψεις-σευχαριστώ
don